ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Vrtičarci i učenici u posjeti vatrogascima

Mališani Vrtića „Maslačak“ i Učenici Osnovne škole Belišće posjetili vatrogasce.  

U sklopu «Dječjeg tjedna» 04. listopada 2018. godine 25 mališana vrtićke skupine Vrtića „Maslačak“ u prijepodnevnim satima i 21 učenik drugog 2C razreda Osnovne škole «Ivana Kukuljevića» Belišće u poslijepodnevnim satima posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće, gdje ih je pozdravio zamjenik zapovjednik DVD-a Ivan Vincetić.

 

U prostoru vatrogasnog spremišta i ispred garaža prikazana im je edukativna prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, s čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe. Ujedno im je pokazana vatrogasna tehnika i oprema koju vatrogasci koriste na intervencijama.

 

Na mnogobrojna pitanja učenika dobili su odgovore od voditelja vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće Željka Čakalić, te uz pomoć triju pripadnika vatrogasne mladeži prezentiran je rad s vatrogasnom brentačom i rušenje mete, koju uvježbavaju na vatrogasnim susretima podmlatka i mladeži. U istoj vježbi su se okušali mali posjetitelji i učenici, a što im se veoma svidjelo.
Ujedno voditelj podmlatka i mladeži Željko Čakalić, prezentirao je što se radi na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike za rad u vatrogastvu da se pridruže na susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati. Svim mališanima i učenicima uručen je priručnik „Spriječimo nesreće“ i raspored sati s vatrogasnim motivima. Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan način su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

Zapovjednik
DVD-a Belišće

Dubravko Čovčić

10.10.2018.