ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

VATROGASNA VJEŽBA “KOPAČKI RIT 2017”

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje Sektora za vatrogastvo i Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije dana 18. svibnja u 11,00 sati održava se vježba vatrogasnih snaga i snaga iz sustava civilne zaštite pod nazivom “Kopački rit 2017”.

 

 


 

U vježbi će sudjelovati oko 100 pripadnika intervencijskih vatrogasnih postrojbi iz Osijeka, Našica, Belog Manastira, Vinkovaca, Vukovara i Iloka te pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bilja, Osijeka i Đakova. Uz to sudjeluju i zračne snage MORH-a: protupožarni zrakoplov AirTractor AT 802F i helikopter koji će izvršiti izbacivanje vode i desantiranje interventnih vatrogasaca. 

Logističku potporu pružit će Društvo crvenog križa Osječko-baranjske županije, snage CZ OBŽ, MUP PU Osječko-baranjska, općina Bilje, Hrvatske šume, ZHMP OBŽ i drugi.

Vježba će se povoditi na području Osječko baranjske županije na graničnom području parka prirode Kopački rit unutar područja koje okružuju mjesta Bilje i Kopačevo.

 

S obzirom na atraktivnost vježbe koja se izvodi na području općine Bilje, zapadno od mjesta Kopačevo, u blizini OPG Bekina, Vinogradska bb, Bilje te mogućnosti promatranja vježbe s nasipa na koji se dolazi s glave ceste koja vodi iz Bilja prema Kopačevu desno (putokaz za vježbu biti će postavljen u četvrtak ujutro) očekujemo dolazak većeg broja promatrača.

 

 

16.05.2017.