ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Učenici Osnovne škole Belišće posjetili vatrogasce

U sklopu «Dječjeg tjedna» učenici drugih razreda Osnovne škole «Ivana Kukuljevića» Belišće 06. listopada 2017. godine u prijepodnevnim satima posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće. 

 

U prostorijama vatrogasnog doma i spremišta pozdravio ih je zapovjednik DVD Belišće, Dubravko Čovčić. Prikazana im je prezentacija s naznakom što je vatrogasna djelatnost, s čime se vatrogasci bave, a posebno na što djeca moraju obratiti pozornost da do požara ne dođe.

Na mnogobrojna pitanja učenika dobili su odgovore od dva operativna dobrovoljna člana društva (Anđelko Kiš i Slaven Živković) koji su im pokazali osobnu zaštitnu opremu koju vatrogasci koriste na požarnim intervencijama objekta i otvorenog prostora.

Ujedno je zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić, prezentirao što se radi na susretima podmlatka i mladeži i pozvao sve zainteresirane učenike za rad u vatrogastvu da se pridruže na susretima koji se održavaju svake subote u 15,00 sati.

Puni dojmova i novih saznanja, na praktičan način su spoznali rad vatrogasaca koji se brinu za zaštitu od požara u svojim mjestima.

 

09.10.2017.