ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA BELIŠĆE

U četvrtak 23. ožujka 2017. godine u vatrogasnom domu DVD-a Belišće održana je izborno-izvještajna godišnja Skupština VZG-a Belišće


Skupštini VZG-a Belišće nazočila je izaslanica župana Osječko-baranjske županije, gđa Silva Wendling, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća gđa. Ljerka Vučković i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije gosp. Zvonko Ljubljanović, te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Valpova i PVZO Đakovštine.

Među gostima nazočio je predstavnik tvrtke «Mi Star» gosp. Hrvoje Šafranko.


Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2016. i te Planove rada i financija VZG Belišće  za 2018. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća gosp. Dubravka Čovčić.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2018. VZG-a Belišća, pristupilo se davanju razrješnice starom rukovodstvu Zajednice za mandatno razdoblje 2013-2017. godine, a potom izbor novog rukovodstva.

Predsjednik Komisije za organizacijska i financijska pitanja VZG Belišće, gosp. Slavko Milekić iznio je prijedlog kandidata za dužnosnike u tijelima VZG Belišće za mandatno razdoblje 2017-2021. godine koji su jednoglasno izabrani i to:


–          gosp. Nikica Mužević za predsjednika,

–          gosp. Dubravko Čovčić za zapovjednika i tajnika,

–          gosp. Josip Koprivnjak za zamjenika predsjednika i

–          gosp. Ivan Vincetić za zamjenika zapovjednika.

Potom je potvrđena verifikacija članova DVD-a u Upravnom odboru, Zapovjedništvu i Nadzornom odboru VZG Belišće, te objavljena kandidatura gosp. Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije i gosp. Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZO-BŽ u Skupštini Hrvatsko vatrogasne zajednice.

S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika gđa Ljerka Vučković istakavši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ujedno je istakla brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji i napore s obzirom na svoje financijske mogućnosti koji se ulažu u vatrogasne domove. Ujedno je istakla veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća i rukovodstvu VZG Belišće koje stoji na raspolaganju u rješavanju svih problema.


Nazočnima se obratila izaslanica  župana Osječko-baranjske županije, gđa. Silva Wendling koja je istakla važnost i ulogu vatrogastva na području županije i nastojanja županije da pripomognu i olakšaju DVD-a u ispunjavanju zakonom propisanih propisa. Istakla je pohvalu iscrpnom izvješću, gdje je vidljivo da se u Zajednici mnogo radi, a što ujedno pokazuju i rezultati. U tijeku je razmatranje prijava na natječaj za sufinanciranje u 2017. godinu za obnovu i adaptaciju vatrogasnih domova, organiziranje manifestacije, te nabavku vatrogasne opreme. Ističe podršku vatrogasnim organizacija na području Županije u okviru financijskih sredstava koja su dostupna.

Nazočnima se obratio zamjenik predsjednika VZO-BŽ, gosp. Zvonko Ljubljanović, koji je pohvalio rad zajednice i istakao izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad novo izabranom rukovodstvu.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, gosp. Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

 

27.03.2017.