ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Polaznici Područne škole Bocanjevci u posjetu DVD-a Bocanjevci

U posjet DVD-a Bocanjevci bili su učenici i učiteljice Područne škole Bocanjevci.

 

Zapovjednik Josip Pavoković i tajnik Milan Strahinec su kratkom prezentacijom upoznali prisutne s povijesti društva, pokazali i pojasnili opremu koju posjedujemo u našem DVD-u.
Kako bi posjet najmlađima bio što zanimljiviji po prvi puta je organiziran dolazak navalnog vozila središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, pa je i zamjenik zapovjednika DVD-a Belišća gosp.Ivan Vincetić pokazao opremu koja se nalazi u vozilu te demonstrirao rezanje škarama što se nekima ponajviše dojmilo, a neki su jedva dočekali da smiju ući i sjesti u kamion kao i čuti uživo vatrogasnu sirenu koju vozilo koristi za žurni odlazak na intervenciju.

 

Također su se neki po prvi puta susreli oči u oči s pravom vatrom koju su imali priliku sami ugasiti vatrogasnom brentačom i pjenilom. Nakon obilaska uslijedilo je ugodno druženje u prostorijama te mnoštvo pitanja. Na samom kraju zapovjednik Josip Pavoković se zahvalio na dolasku te pozvao sve one koji to nisu, a žele da se priključe u radu i vježbama našeg Društva. Kako mladi posjetitelji ne bi otišli praznih ruku i brzo zaboravili ovaj posjet, podijeljene su im vatrogasne bojanke i vatrogasni raspored sati učenicima, a učiteljicama preventivni letak kako spriječiti nesreću.
Ovaj posjet organizira se povodom svibnja mjeseca zaštite od požara i prelazi u tradiciju.

 

 

DVD Bocanjevci

 

 

24.05.2018.