ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA VZG BELIŠĆE

U četvrtak 22. ožujka 2018. godine u Društvenom domu Veliškovci održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće

 

uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.
Skupštini VZG-a Belišće nazočio je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić i zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić, načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Đakovštine, Viljeva i Valpova.

 

Među gostima nazočio je predstavnk tvrtke «Vatropromet» Tomislav Zubčić. uz prisutvo medija: Gradski radio Belišće, Hrvatski radio Valpovštine i Belišćanski list.
Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godini u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, te Planove rada i financija za 2019. godinu koje je pročitao predsjednik VZG Belišća Nikica Mužević.
Nakon usvojenih Izvješće za 2017. godinu i Planova za 2019. VZG-a Belišća, nazočnima su se obratili:
Zamjenik gradonačelnik Grada Belišća Domagoj Varžić, koji pozdravlja sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burića i u svoje ime, istakavši zahvale i čistitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ističe veliku važnost vatrogasne organizacije koja je okosnica Sustava zaštite i spašavanja, a posebno angažiranje u radu s djecom i mladeži. Ujedno je istakao brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, gdje je u proteklom razdoblju obavljena izgradnja društvene prostorije DVD-a Vinogradci, uređenje vatrogasnog tornja u DVD-u Bocanjevci i dogradnja garažnog prostora i društvenih prostorija DVD-a Veliškovci. U tijeku su aktivnosti na projektu energetske učinkovitosti Vatrogasnog doma i spremišta središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, gdje bi bila uložena znatna sredstva. Ovom prilikom se zahvaljuje Zapovjedniku VZG Belišća na izvještavanju o bitnim događajima kada vatrogasci interveniraju na području Grada Belišća. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić, pohvalio je rad zajednice i ističe da je Vatrogasna zajednica Belišće srednje veličine, ali svojim radom spada na vrh vatrogasnih zajednica u Osječko-baranjskoj županiji. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ i svim DVD-a na ispunjenju zadataka koji se postave od strane VZOBŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

 

Načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, čestita na uspješnom radu i zadaćama koje rješavaju vatrogasne postrojbe na području Grada Belišća, a u većini slučajeva u suradnji s pripadnicima Policijske postaje Belišće. Raduje ga rad na osposobljavanju mladih članova, gdje kao organizacija ostvarujemo znatne uspjehe. Želi daljnju dobru suradnju, što manje na intervencijama, a više na društvenim susretima.

 

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović istakao je uspješan i dobar rad ove Vatrogasne zajednice, na koji se drugi moraju ugledati. Ističe važnost i ulogu vatrogastva na području županije i nastojanja županije da pripomognu i olakšaju DVD-a u ispunjavanju zakonom propisanih odredbi. Ukazuje da Sustav zaštite i spašavanje ne može biti briga samo lokalne samouprave, nego treba pripomoći Županija i Država, kako bih sustav funkcionirao u cijelosti. Politika mora donijeti odluke u smjeru poboljšanja kako bih se napravio pozitivan pomak. Ističe podršku vatrogasnim organizacijama na području Županije s puno zdravlja i uspjeha.
Nakon riječi gostiju, predsjedavajući Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine i pozvao sve prisutne na druženje u organizaciji domaćina DVD-a Veliškovci.

23.03.2018.