ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BISTRINCI

subotu 03. ožujka 2018. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Bistrinci

uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Šljivoševci, Črnkovci, Marijanci, Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

 

Skupštini DVD-a Bistrinci prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Graskog vijeća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i predstavnik savjeta za razvoj prigardskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci Rade Bagarić.
Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i i Financijskog izvješće u 2017. godini, te Planove rada i financija za 2019. godinu.

 

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješće za 2017. godinu i Planova za 2019. DVD-a Bistrinci, dana je rječ gostima.
Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, pozdravlja sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burić i svoje osobno ime, te upućuje podršku i čestitke na aktivnostima koje ovo Društvo provodi. Istako je podršku Grada Belišće u ispunjavanju svih zacrtanih planova i zakonskih obveza koje su u aktivnostima vatrogasnih društava. Napominje rad s mladima i konstantno osposobljavanje za daljnje napredovanje i ostvarivanju dobrih rezultata.
Predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko pozdravio je sve prisutne i istakao važnu ulogu Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koji su uz Ribiče i Crkvu, jedini nositelji društvene aktivnosti u mjestu. Posebno mjesto zauzima Dobrovoljno vatrogasno društvo koji ujedno ima zadaću za zaštitu ljudi i imovine od neposredne opasnosti, s toga njihov rad i angažman je od velikog značaja, te imaju podršku u radu od cjelokupne zajednice.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Ujedno je istako pohađanje tečaja za članove vatrogasne mladeži u kojem su uključena 3 člana DVD-a Bistrinci. Na kraju se zahvalio rukovodstvu Društva na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te ima poželo ostvarenje svih zacrtanih planova i ciljeva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima i to:

 

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je :
1. Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac».:
– Jozefina Podboj, Anamarija Vidaković i Diana Rogač.
2. Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac I klase».:
– Zvonimir Ljutak i Tajana Podboj.
3. Diploma za 10 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 10 godina»:
– Ivan, Anić, Drago Martić i Danijel Petrović.
4. Diploma za 40 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»:
– Darko Šporčić.

 

 

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, a predsjedavajući Ivan Anić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

06.03.2018.