ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Održana izvještajna skupština DVD-a Veliškovci

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 17. veljače 2018. godine, održana je 92. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

 

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika društava s područja grada Belišća, te okolnih mjesta, skupštini su nazočili zamjenica gradonačelnik Grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić.

 

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2017. godini koju su obilježile brojne aktivnosti, a valja istaći nastup ženske ekipe mladeži na Županijskom natjecanju i ostvaren plasman za nastup na Državnom vatrogasnom natjecanju, a što je već 5 po redu. Iskazana je velika zahvala Gradu Belišću na dogradnji i uređenju garažnih i društvenih prostorija za potrebe Društva, a što će uveliko olakšati i poboljšati uvjete rada.
Zamjenica gradonačelnik Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju iskazala je čestitke na protekloj godini i postignutim vrijednim rezultatima. Posebno je naglasila činjenicu kako je DVD Veliškovci i nadalje Društvo koje se posebno ističe u radu s mladima. Također, je istakla vrijednu investiciju u Veliškovcima, koja se odnosi na dogradnju prostorija i spremišta DVD-a Veliškovci u vrijednosti od oko 600.000 kuna.

 

Zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčić iskazao je veliko zadovoljstvo na ostvarenim ciljevima, te istakao potrebu daljnjeg osposobljavanje i usavršavanja članova, koji će još više unaprijediti rad Društva. Ujedno se zahvalio Gradu Belišću na čelu s gradonačelnikom na velikoj potpori u stvaranju odličnih uvjeta za rad svih vatrogasnih Društva na području Grada.
Na skupštini je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca Karlu Majdenić i Larisi Šargać, te za vatrogasca I klase Antonio Plećko i Tajani Jagodić. Uvjerenje za uspješno osposobljavanje za specijalnost «Rad s izolacijskim aparatima primio je Dino Galinović i Ivan Torjanac, te potvrdu u pohađanju «Simulatora plamenih udara» primili su Ivan Tlorjanac i Josip Katušić. Spomenicu za 20 godišnji rad u Društvu primo je Josip Katušić.
S obzirom da Društvo mnogo radi s vatrogasnim podmlatkom i mladeži, krajem 2017 godine obavljeno je osposobljavanje za zvanja «Vatrogasna mladež», te su ovom prilikom diplome primili: Nikolina Živković, Aleksandar Kristian Šargać Vićentijević, Sara Moho, Klara Sirovec, Lana Abramić, Melani Sučić, Hana Đurkić i David Harkanovac.

 

Predsjednik DVD-a Ivan Torjanac uputilo je veliku zahvalu svima na financijskoj podršci, a posebno Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, Gradu Belišću, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

 

22.02.2018.