ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

ODRŽANA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BISTRINCI

U petak 04. ožujka 2017. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je izborna Skupština DVD-a Bistrinci.

 

Sjednica je održana u nazočnosti gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazoćila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća gđa. Ljerka Vučković, zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić i predstavnik savjeta za razvoj prigardskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci gosp. Rade Bagarić.


Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i i Financijskog izvješće u 2016. godini, te Planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2016. godinu i Planova za 2018. DVD-a Bistrinci, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela i to:


1)      Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Bistrinci:

a)      Predsjednik: DUŠKO GAVRIĆ,

b)      Zapovjednik: SINIŠA LEDINŠĆAK,

c)      Zamjenik predsjednika: IVAN ANIĆ,

d)     Zamjenik zapovjednika: ZORAN POLANC,

e)      Tajnica: TAJANA PODBOJ,


Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, pozdravlja sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burić i svoje osobno ime, te upućuje podršku i čestitke na aktivnostima koje ovo Društvo provodi. Istakla je podršku Grada Belišće u ispunjavanju svih zacrtanih planova  i zakonskih obveza koje su u aktivnostima vatrogasnih društava. Napominje rad s mladima i konstantno osposobljavanje za daljnje napredovanje i ostvarivanju dobrih rezultata.


Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Podsjetio je prisutne predstavnike Dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na Javne natječaje Osječko-baranjske županije, koja sufinancira nabavku vatrogasne opreme. Na kraju se zahvalio starom rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, a novom rukovodstvu poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.


Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

1.      Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni Dočasnik».: Duško Gavrić

2.      Diploma za 20 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina»: Željko Pelivanović.

 

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, a predsjedavajući gosp. Duško Gavrić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

15.03.2017.