ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

NATJECANJE U SPAJANJU USISNOG VODA U BOCANJEVCIMA

U subotu, 18. ožujka 2017. godine u društvenom domu u Bocanjevcima održano je 2 po redu vatrogasno natjecanje u spajanju usisnog voda.


U organizaciji su sudjelovali Savjet mladih Grada Belišća, Vatrogasna zajednica grada Belišće i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci . Natjecanje je bilo podijeljeno u tri kategorije: članovi «A», članice «A» (do 30 godina starosti) i članovi «B» (preko 30 godina starosti). Sudjelovalo je 13 ekipa s područja grada Belišća.


Prije početka natjecanja, nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, svim sudionicima i gostima obratili su se predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, gdje su izrazili želju za što više ovakovih natjecanje, gdje će se članovi okušati u svojim vještinama, a također bolje upoznati i izmjeniti iskustva.

Natjecanje je održavano u veoma ugodnom ozračju, a rezultati su sljedeći:


Članice «A» – nastupilo 2 ekipa
DVD Belišće                     – sa 474,12 boda,
DVD Bocanjevci              – sa 467,34 boda.
 

Članovi «A» – nastupilo 7 ekipa
DVD Belišće                     – sa 472,82 boda,
DVD Bocanjevci II          – sa 470,32 boda,
DVD Bocanjevci I            – sa 464,54 boda,
DVD Veliškovci               – sa 460,41 boda,
DVD Gat I                        – sa 455,45 boda,
DVD Gat II                      – sa 453,47 boda,
DVD Bistrinci                   – sa 449,09 boda.
 


Članovi «B» – nastupilo 4 ekipa
DVD Belišće                     – sa 511,72 boda,
DVD Bocanjevci              – sa 506,54 boda,
DVD Bistrinci                   – sa 494,04 boda,
DVD Veliškovci               – sa 489,78 boda.


 

Nakon održanog natjecanja prisutnima se obratio zamjenik gradonačenika Grada Belišća Domagoj Varžić koji je pohvalio ovakav način uvježbavanja i druženja vatrogasnih članova. Ujedno je uz predsjednika Savjeta mladih grada Belišća Igora Paloha i zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčić uručio pehare prvo plasiranim ekipama svake kategorije i zahvalnice ekipama za sudjelovanje. Za najbolji rezultat u ukupnom plasmanu uručen je veliki prelazni pehar ekipi članova «B» DVD-a Belišće s najboljim vremenom u spajanju usisnog voda (za 21,28 sekundu ) s rezultatom 511,72 boda.

 


Ekipe za vrijeme zimskog perioda konstantno se uvježbavaju i maksimalno pripremaju za vatrogasna natjecanja, a što je ujedno dobra priprava operativnih članova za eventualne vatrogasne intervencije.

 

24.03.2017.