ZA PRIJAVU HITNOG SLUČAJA ZOVITE 193

DOBRO DOŠLI

VATROGASNA ZAJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

DVD Osijek Donji grad organizira Dan otvorenih vrata i Pokaznu vatrogasnu vježbu

Već petu godinu zaredom Dobrovoljno vatrogasno društvo Osijek Donji grad organizira Dane otvorenih vrata Društva u sklopu obilježavanja „Mjeseca zaštite od požara“, u petak, 25. svibnja.

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Osijek Donji grad je neprofitna udruga osnovana 1875. godine s glavnim ciljem unapređenja sustava zaštite od požara i vatrogastva. Nadalje veliki naglasak stavljamo na aktivnosti i djelatnosti koje promiču dobrovoljno vatrogastvo i također aktivno u naše preventivne aktivnosti uključujemo građanstvo s posebnim naglaskom na djecu i mladež što čini naš Grad sigurnijim mjestom za život. Naši članovi kontinuirano rade na sebi pohađajući osposobljavanja, dok je samo članstvo iznimno raznoliko te uključuje ljude svih životnih dobi i zanimanja.

 

 

Manifestacija Dan otvorenih vrata će se ove godine održati u petak 25. svibnja 2018. na prostoru donjogradske tržnice (Trg bana Josipa Jelačića, Osijek) u vremenu od 17h do 20h te kao i prethodnih godina na istoj očekujemo velik odaziv odraslih, djece i mladeži, stoga Vas pozivamo, ukoliko ste u mogućnosti da se odazovete našem pozivu i uveličate naš događaj svojim dolaskom.

ROGRAM:

*KREATIVNO-EDUKATIVNE RADIONICE:

1. LIKOVNE RADIONICE:

VATROTEKA:
–> bojanje, crtanje i oslikavanje materijala i predložaka na temu vatrogasnih događaja i opreme

VATROGASAC, NE LJUTI SE I VATRO ZMIJA:
–> društvene igre vatrogasne tematike

IZRAĐIVANJE VATROGASNIH KAMIONA
–> izrađivanje vatrogasnih kamiona od kartona i kolaža
–> djeca se ih na kraju događaja moći ponjeti svojoj kući

IZRAĐIVANJE VATRO ČAŠE
–> izrađivanje vatro čaše od priloženih predložaka
–> djeca će ih na kraju događaja moći ponjeti kući

2. PRIPREMA, POZOR, SAD! :
–> radionica je proaktivnog karaktera, gdje će se djeca upoznati sa osnovnom vatrogasnom opremom te je na mjestu isprobati

3. VATROSTOL:
–> edukativna radionica: upoznavanje djece sa osnovnom opremom i njenom konkretnom primjenom (mlaznica, kaciga, rukavice..)

–> proaktivna poveznica koja će zaokružiti vatro priču je mali vatrogasni poligon kojega će djeca proći uz našu pomoć ili uz pomoć svojih roditelja

TRAJANJE SVIH RADIONICA —–> od 17:00-20:00h
____________________________________________

* VATRO SELFIE KUTAK:
–> prostor namijenjen fotografiranju djece i roditelja s ciljem upoznavanju vatrogasne opreme pomoću izloženih rekvizita*

*IZLOŽBE:
1. Izložba fotografija vatrogasne tematike
2. Izložba dječjih radova
3. Izložba vatrogasnih autića – Željko Balat

* VATROGASNI VOZNI PARK:
–> djeca će imati mogućnost ulaska u vatrogasne kamione uz pratnju vatrogasaca i pitati što ih zanima, isprobati kacigu, fotografirati se..

 

 

Uz zanimljive sadržaje za mlade (radionice, izložba fotografija, dječjih radova, vatrogasnih autića, upoznavanje s vatrogasnim vozilima) koji se mogu uz prisutnost roditelja uključiti u manifestaciju, održat će se i atraktivna vatrogasna pokazna vježba na Trgu B.J. Jelačića us početkom u 19.30 sati a na kojoj će sudjeovati DVD Gornji Grad, DVD Retfala, DVD Sarvaš, DVD Tenja i domaćini,  DVD Donji Grad.

Kontakt podaci
Zamjenik zapovjednika Bruno Zvonarić 099 785 9300 ili dvddgo@gmail.com

24.05.2018.